Tietoa materiaaleista ja valmistuksesta

Nanoon Design -korut on valmistettu harkiten ja laadukkaista materiaaleista. Tuotteiden valmistamisprosessissa on pyritty säästämään energiaa ja hyödyntämään ylijäämämateriaalia. Esimerkiksi korujen puuosien valmistamisessa on käytetty aurinkovoimalla tuotettua sähköä, koruissa käytetty visakoivu on puukäsityöläiseltä ylijäänyttä materiaalia sekä tontin raivaamisessa kaadettua puuta. Myös posliiniosien valmistamisessa hukkaprosentti on lähes olematon, sillä keramiikkauuniin pääsevät vain kurantit kappaleet ja valmistamisessa ylijääneet, polttamattomat posliiniosat lietetään aina jälleen käyttöön uusiin koruihin.

Aamu -korvakoru laventeli

Visakoivu

Tiesitkö, että visakoivu on Suomen arvokkain puulaji? Tai itseasiassa puhutaan muunnoksesta, joka esiintyy yleisimmin rauduskoivulla. Puu saa ominaisuutensa mutaatiosta, joka periytyy siemenen kautta.

Vääntyneen ja kitukasvuisen näköinen visakoivu kätkee sisäänsä kauniin aarteen. Poikkeavan kasvutapansa vuoksi puu kasvattaa kuortaan osittain myös sisällään, syidensä välissä kiemurrellen. Puun leikkauspinnassa kuoren elämä tulee esiin kauniina kuviopintana.

Visakoivua

Nanoon Designin koruissa käytetty visakoivu on puukäsityöläiseltä ylijäänyttä materiaalia ja Hattulassa tontin raivaamisessa kaadettua puuta. Hattulassa kaadetun visakoivun tilalle on kasvatettu uusia yksilöitä.

Korujen puuosat on valmistettu alusta loppuun käsityönä sahaamalla ja hiomalla, perinteisiä työkaluja apuna käyttäen.

Puuosat on käsitelty vettä ja likaa hylkivällä kasviöljy- ja luonnonvahapohjaisella Osmo Color puuvahalla, jotta korut kestäisivät käytössäsi mahdollisimman pitkään. Puuvaha on valmistettu Saksassa ja hankittu suomalaisen jälleenmyyjän kautta.

Posliiniosien valmistusta

Posliini

Nanoon Designin posliiniosat muotoillaan posliinisavimassasta, niitä varten valmistettuja kipsimuotteja sekä kipsileimasimia apuna käyttäen. Posliini on poltettuna kova ja kestävä, sekä sävyltään puhtaan valkoinen keramiikkamateriaali. Värillisten korujen osat on valmistettu posliinisavesta, joka on värjätty keramiikassa käytettävillä pigmenteillä. Posliiniosissa on käytetty englantilaista ja espanjalaista posliinisavea, joka on hankittu suomalaisilta jälleenmyyjiltä.

Osat poltetaan keramiikkauunissa kahteen kertaan. Raakapoltoksi kutsutun, ensimmäisen polton aikana uunin lämpötila nousee korkeimmillaan 1000 °c. Polton jälkeen esineen pinta vesihiotaan käsityönä sileäksi, ja poltetaan vielä kertaalleen 1420 °c, jonka aikana esine saavuttaa lopullisen kestävän muotonsa. Korujen posliiniosissa ei ole käytetty lasitteita, vaan osien pinnat viimeistellään sileäksi toisella vesihionnalla.

Posliiniosia valmistaessa keramiikkauuniin menevät vain hyvät yksilöt. Huonot osat lietetään uudeksi savimassaksi, jota käytetään jälleen korujen valmistamiseen. Energian säästämiseksi sekä tasaisen polttolämpötilan saavuttamiseksi, keramiikkauunia pyritään polttamaan mahdollisimman täyteen ladottuna.

Korumetalliosat ja pakkaukset

Korujen metalliosat ovat ruostumatonta- kirurginterästä. Kirurginteräs on tummumaton ja allergiaystävällinen materiaali. Korujen metalliosat on hankittu suomalaiselta jälleenmyyjältä, joka on tilannut osat Aasiasta. Korujen metalliosat on testattu Suomessa.

Korujen rasiat on suunniteltu korujen säilyttämistä varten. Pakkaukset on valmistettu Tanskassa, ilman hapettavia kemikaaleja.

Korujen hoito-ohjeet

Suosittelemme riisumaan korut ennen menoa uimaan, suihkuun/saunaan, urheilemaan tai nukkumaan. Säilytä koruja niiden omassa rasiassaan. Voit puhdistaa koruja kostealla, pehmeällä liinalla, ilman hankausta tai puhdistusaineita. Vältä suihkuttamasta koruihin hiuslakkaa tai muita kemikaaleja.