Anna-Kaisa Eriksson

Nanoon Designin tarina

Nanoon Design on vuonna 2021 perustettu yritys, joka syntyi halustani suunnitella ja valmistaa laadukkaista materiaaleista tehtyjä, kauniita ja kestäviä tuotteita. Nanoon Designin koruissa korostuu ajaton muotokieli, joka on helposti yhdistettävissä moneen tyyliin ja värimaailmaan. Tämä luo pohjan kestävälle tuotteelle. Korujen keramiikkaosuudet valmistan työhuoneellani Hämeenlinnassa, joka on kotikaupunkini. Korujen puuosiot valmistan puuverstaalla Hattulassa, josta on peräisin myös osa puumateriaalista.

Olen muotoilun ammattilainen ja valmistanut koruja erilaisista vaihtoehtomateriaaleista jo pitkään ennen muotoilun opintojani. Tutustun mielelläni materiaaleihin – niitä tutkien ja niistä oppien. Päämateriaalinani toimii keramiikka, jonka monet muodot ja valmistusmenetelmät antavat paljon mahdollisuuksia. Savi taipuu käsissämme, mutta saattaa käyttäytyä myös oikukkaasti, joten sen käsittely vaatii kunnioittamista.

Visakoivun materiaalina löysin sattumalta isäni ansiosta, kun hän toi minulle laatikollisen taiteilijalta yli jääneitä, eri muotoisia visakoivun palasia. Puu, jonka taiteilija oli heittämässä uuninpesään, muotoutui lopulta yhdeksi minulle tärkeimmistä materiaaleista sen luonnollisen koristeellisuutensa ansiosta.

Työskentelen myös taiteen ja uniikin keramiikan parissa. Portfoliooni voit tutustua:

Anna-Kaisa Eriksson